Archivio 2008

E’ appena uscito dalla stampa “SHKODRA NË SHEKUJ” (it. Scutari nei secoli)

E’ appena uscito dalla stampa il I° volume del VI° internazionale “SHKODRA NË SHEKUJ” (it. Scutari nei secoli)
Edito dal Museo Storico di Scutari  ( in alb. Muzeu Historik i Shkodrës) il volumeèe finanziato dal Comune della città, con responsabile di questa edizione Maxhid Cungu.

Il segretario della redazione di questa edizione Paulin Perja, ci ha informato che è stato spedito alla stampa alla casa editrice  “Rozafat”-Shkodër anche il secondo volume .

In questi due volumi sono comprese 106 interventi degli studiosi da Scutari, Tirana, Elbasan, Argirocastra, Durazzo, Puka, Kossovo, Montenegro, Macedonia, USA, Inghilterra, Italia e Croazia, attraverso le quali si mette in luce Scutari nei secoli sia sul piano storico, della cultura nazionale,delle lettere e dell’economia e l’ambiente.  

 

in albanese : lexo ne shqip


 

 

Doli nga shtypi vëllimi i I i Seminarit VI ndërkombëtar “SHKODRA NË SHEKUJ”, Dy vëllimet e këtij seminari botohen nga Muzeu Historik i Shkodrës, financohen nga Bashkia e këtij qyteti dhe kanë për drejtor botimi Maxhid Cungun.

Sekretari i redaksisë së këtij botimi voluminoz, Paulin Perja, na informoi se është dërguar për shtyp në shtëpinë botuese “Rozafat”-Shkodër edhe vëllimi i dytë.

Gjithsejt në të dy vëllimet përfshihen 106 kumtesa të studiuesve nga Shkodra, Tirana, Elbasani, Gjirokastra, Durrësi, Puka, Kosova, Mali i Zi, Maqedonia, SHBA, Anglia, Italia dhe Kroacia, përmes të cilave hidhet dritë mbi Shkodrën në shekuj në rrafshin e historisë, të kulturës popullore, të gjuhësisë, të letërsisë dhe të ekonomisë e mjedisit.

 

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *