arti visive

Per here te pare "Stemperando" ne Tirane

stemperandoTirana, 8 aprile 2015. Me 8 prill deri me 10 maj 2015 ekspozita Biennale "Stemperando" ne Tirane. Kjo ekspozite vjen ne Shqiperi pas ekspozimit te veprave te saj ne Torino dhe me pas do te paraqitet edhe ne Romë, ku do të bëhet edhe mbyllja e ketij aktiviteti. Ne inaugurimin e kesaj Biennale, qe per here te pare mberrin ne kryeqytetin shqiptar ishte e pranishme dhe u pershendet edhe nga Ministria e Kulturës Mirela Kumbaro.
"Stemperando"  propozon artistë krijues të moshave të ndryshme nga vende te ndryshme gjeografike dhe kulturore dhe mban karakterin shëtitës që i lejon rritjen e vizitorëve.
Edizioni i gjashtë është kuruar nga Prof. Anselmo Villata dhe Alfred Milot Mirashi dhe eshte sponsorizuar dhe organizuar nga Instituti Kombëtar i Artit Bashkëkohor, në bashkëpunim me Bibliotekën Kombëtare Universitare të Torinos, Muzeun Historik Kombëtar të Shqipërisë, Muzeu i Vjetër Villa Villa Doria Pamphili.
Ne bienalen e Torinos vendi i ftuar i nderit ishte Shqipëria, me pjesemarrjen e 18 artistëve: Albien Alushaj, Helidon Haliti, Ardian Isufi, Pjeter Koleci, Beskida Kraja, Gjon Jon Kraja, Vladimir Llakaj, Fatos Lubonja, Ormira Lulani, Alban Met-hasani, Alkan Nallbani, Andi Nallbani, Admir Pervathi, Parlind Prelashi, Agron Rushiti, Alberto Saka, Helidon Xhixha, Armand Xhomo.

Ekspozita gëzon patronazhin e Instituti Kombëtar i Artit Bashkëkohor; BB.AA.CC. Ministria, Drejtoria e Përgjithshme e Institutit të Trashëgimisë Biblioteka dhe Kulturore; Rajoni Piemonte; Ministria e Kulturës së Shqipërisë; Ambasada e Shqipërisë në Itali; Muzeu Historik Kombëtar i Shqipërisë; Muzeu Villa Doria Pamphili Villa Vecchia

 

cerca

lingue

video

Aleksander Gashi
pianista, compositore
cittadino italiano per meriti artistici

alb@partner